BAKANLIK / Y.Dışı-Moldova - MOLDOVA KONGAZ SÜLEYMAN DEMİREL TÜRK MOLDOVA LİSESİ

MOLDOVA KONGAZ SÜLEYMAN DEMİREL TÜRK MOLDOVA LİSESİ

Moldova UTA Gagauzia, s Congaz Str. Kalinin 13
Vizyon
İki ülkenin, bölgenin ve dünyanın varlığından onur ve gurur duyacağı bilime ve insanlığa hizmet edecek kuşaklar yetiştirmek.
Misyon
1. Öncelikle iki ülke arasında olmak üzere, bütün dünyada barışa ve dostluğa katkıda bulunacak bilgi, kültür ve insanlık değerleri açısından tam donanımlı bireyler yetiştirmek. 2. Moldova ve Türkiye arasında kültür bağlarını arttırmaya yönelik çalışmalar yapmak ve bu amaçla orta öğretim düzeyinde eğitim vermek. Öğrencilerimize iki ülke arasında sosyal ve kültürel katkıda bulunma bilincini aşılamak. 3. Öğrencileri ilgi ve yetenekleri ölçüsünde yüksek öğretime hazırlamak. 4. İş ve hizmet alanlarının gereksinimi olan yüksek düzeyde insan gücü yetiştirmek. 5 Öğrencilere uygun yöntem ve metotları seçmek.Öğrencilerin daha iyi çalışmasını sağlamak. 6. Mezun olacak öğrencilere yüksek seviyede sertifika almasını sağlamak. 7. İki ülke arasındaki kardeşlik bağlarının kuvvetlendirilmek.
08.00 15.15
Türkçe,ingilizce,Rusça,Rumence,
Günün her saatinde başkent Komrat servis araçları bulunmaktadır.
Yerleşim Yeri
Gagavuzya´ya bağlı 3 şehir 29 köy bulunmaktadır.Okulumuz da Gagazuzya özerk bölgesinin Kongaz köyünde bulunmaktadır.