BAKANLIK / Y.Dışı-Moldova - MOLDOVA KONGAZ SÜLEYMAN DEMİREL TÜRK MOLDOVA LİSESİ

Matematik Çantamda Değer Var

Etwinnig kapsamında Türkiye, Moldova ve Ürdün'den ortak okulların bir araya gelerek yürüttüğü "Matematik Çantamda Değer Var" projemiz, geri dönüştürülebilir kullanılmış eşyaları Matematiksel şekilleri kullanarak çanta yapmak ve el emeği ile yapılan çantaları arkadaşlara hediye etmek amacıyla yola çıktı.

Bu proje, sadece bir Matematik ve sanat projesi olmanın ötesinde, öğrencilerin sürdürülebilirlik konusunda bilinçli bireyler olarak yetişmelerine ve küresel sorunlara çözüm bulma potansiyellerini ortaya koymalarına katkı sağlıyor.

Projenin Danışman Öğretmeni olarak, öğrencilerimizin proje kapsamında elde ettikleri kazanımları daha da arttırmak için büyük bir özveri ile çalıştık. Öğrencilerin sadece Matematik ve Fen Bilimleri bilgilerini değil, aynı zamanda çevre koruma konusunda da bilinçlenmelerini hedefledik.

Bu etkileyici proje, uluslararası işbirliği ve öğrencilerimizin küresel sorunlara çözüm bulma potansiyelini gösteriyor. Projenin başarılı bir şekilde tamamlanmasında emeği geçen öğrencilerim Anastasia M, Eleonora S, Ksenia K, Xenia C, Valentina T ve Zinaida C'ye teşekkür ederim.

️Our "Mathematics Bag Has Value" project, carried out by partner schools from Turkey, Moldova and Jordan within the scope of Etwinnig, set out to make bags from recyclable used items using Mathematical shapes and to present handcrafted bags to friends.

This project, beyond being just a Mathematics and art project, contributes to raising students as sustainability-conscious individuals and to revealing their potential to find solutions to global problems.

As the Consultant Teachers of the project, we worked with great devotion to further increase the achievements of our students within the scope of the project. We aimed to raise students' awareness of not only Mathematics and Science but also environmental protection.

This impressive project demonstrates international cooperation and the potential of our students to find solutions to global problems. I would like to thank my students Anastasia M, Eleonora S, Ksenia K, Xenia C, Valentina T and Zinaida C, who contributed to the successful completion of the project.)

11-05-202311-05-202311-05-202311-05-202311-05-202311-05-202311-05-202311-05-202311-05-202311-05-2023

Yayın: 01.07.2023 - Güncelleme: 01.07.2023 19:35 - Görüntülenme: 165